Yrittämisen riskejä

Olemme olleet hyvin tietoisia meidän erilaisista riskeistä. Yhtenä niistä tietenkin henkilöstöriskit. Kun päivittäistä toimintaa pyörittää käytännössä yksi ihminen, riski toiminnan tyssäämisestä esimerkiksi sairastapauksessa on suuri.

Tähän on meillä koetettu varautua sillä, että Juhakin on ollut mukana oluenpanossa ja koulutuksessa.

Mikä tuli nyt tarpeeseen. Viime viikolla tankkien pesun yhteydessä allekirjoittanut lipsahti nurin ja vaikka pudotus ei ollut suuri, niin tietenkin olkapää meni täysin sijoiltaan. Ambulanssilla Peijakseen jossa röntgenillä onneksi todettiin, ettei murtumia ollut. Parin tuskaisen tunnin jälkeen mukava lääkäri tuli ja käänteli käden takaisin paikalleen.

No, kättä pitää lepuuttaa siteessä viikkoja, joten Juha pääsee tositoimiin. Onneksi reseptit on kunnossa ja “oikealla kädellä” on homma hanskassa. Oluitahan Juha on pannut ja roudaillut, joten toiminta jatkuu panimolla.

Pää ja jalat toimii, tarkoittaen, että muuten kuin fyysisen tekemisen puolesta homma voi jatkua omallakin kohdalla pian. Itseasiassa puhelin ja s-postit käy yhtä kuumana kuin ennenkin. Vasemmalla on jo hiiren käyttökin alkanut sujua 🙂 Ainoa mikä haittaa on että muutama tapaaminen on täytynyt siirtää kun ei ihan vielä kykene ajamaan autoa.

Tapahtuma kuitenkin muistutti, että riskit on aina hyvä käydä läpi etukäteen ja edes hiukan miettiä niihin varautumista. Ja ainakin pienpanimossa erilaisia riskien mahdollisuuksia löytyy, kuten mm. viime syksynä laiterikkoutumisen johdosta pilalle mennyt satsi olutta osoitti.

Varautua voi myös vakuutuksin, muilla tukiverkostoilla ja jos mahdolista pääomalla.

Tällä kertaa ollaan meillä tilanteessa, joka on mahdollista selvittää yrityksen sisäisillä resursseilla ja kenties pienellä ulkopuolisella avulla. Mukavaa kun on ystäviä ja perhettä jotka tarjoavat käsiä paketissa olevan tilalle.

Tämä tapaturma laittaa myös ehkä hiukan lisää vauhtia panimomme aikeisiin palkata ensimmäinen työntekijä avuksi. Saa nähdä onnistuisiko tänä vuonna…

 

This entry was posted in Panimo and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Yrittämisen riskejä

  1. Anne Immonen says:

    Tsemppiä sairastuvalle! Sain tänään kipsin pois nilkan murtuman johdosta ja lähden ekan kerran auton rattiin 6 viikkoon.Autolla hoidellaan vaan niin monia juttuja, että ymmärrän miten sen arvon huomaa kun ajaminen ei onnistu