Visiitti Viking Maltille

Viking Malt ja Senson kutsuivat pienpanimoliiton jäsenet visiitille Lahteen Marraskuun lopussa. Paikalle saavuttiin puolilta päivin ja aloitettiin lounaalla. Vaihdettiin kuulumisia muiden oluenpanijoiden kanssa ja tutustuttiin liiton jäseniin. Hauskaa porukkaa ja juttua riitti.

Viking MaltVirallinen osio koostui katsauksesta uuteen satoon, jossa käytiin läpi uusien mallasviljojen tämänvuotisia ominaisuuksia ja mahdollisuuksia. Pääasiassa Suomessa on käytössä ohralajikkeet Barke ja Tipple, joista käytännössä sekoitetaan setti mallastukseen.

Myös maltaiden tuotevalikoimasta keskusteltiin paljon ja ainakin uusi tulokas, eli suklaamallas herätti monien kiinnostuksen. Tähän mennessä sitä ei ole Vikingiltä vielä saanut.

Sensonin edustaja kertoi heidän erilaisista uutteista, entsyymeistä ja ylipäätään tuotantoa helpottavista tahi parantavista tuotteistaan.

Oluiden markkinanäkymät ja luomutuotteiden näkymät sai myös aikaan puheenvuoroja ja lähinnä myös meidän pienpanimojen kiinnostuksesta niitä kohtaan tiedusteltiin.

Viking Maltin Arctic Malt -tuotemerkki on eräällä isolla käytössä jo oluessa, mutta käytännössä se tarkoittaa hyvää jäljitettävyyttä. Eli koko satsi mallasta valmistetaan alusta loppuun kerralla tietyiltä pelloilta saaduista ohrista. Lopputuote, eli olut voidaan näin ollen jäljittää suoraan siihen millä pellolla ja tilalla kyseinen ohra on kasvanut.

Tilaus- ja toimituskäytännöt käytiin läpi ja meille esitettiin toive, että annettaisiin maltaistakin ensi vuoden ennakot mallastamolle. Näin heille kertyy parempi näkemys tarvittavista määristä, esimerkiksi rouhittujen maltaiden tarpeesta ja täten voivat palvella meitä entistä paremmin.

Viking MaltTutustuimme myös itse tehtaaseen, eli kävimme mallastusprosessit paikan päällä läpi idätyksestä kuivatukseen ja paahtamiseen. Lyhyesti prosessi menee kutakuinkin näin: ensin ohranjyvät liotetaan, idätetään, annetaan “juurien” kasvaa useampi päivä ja sitten kuivataan. Lopun lämpötiloilla kontrolloidaan “paahtoastetta”.

Tehdaskierroksen jälkeen maisteltiin koepanimon tuotteita ja illalla siirryttiin Ravintola Taivaanrantaan herkulliselle illalliselle ja tehtiin kierros ravintolan kellarissa sijaitsevaan tislaamoon. Tietenkin myös maiskuteltiin eri kypsyysasteisia viskejä.

Makuasioita, Kippis!  =)

This entry was posted in Panimo and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Visiitti Viking Maltille

  1. Petteri says:

    Ei liity tähän postaukseen mutta on pakko kehua Amerikan serkkua! On törkeän hyvän makuinen ale. Kun pidän sitruksisista aleista niin tämä on nappisuoritus. Englantilainen Citra maistuu vähän samalle ja on vielä rohkeampi mutta tässä maassa AS on ihan huippua. Jouluksi ostin tänä vuonna Amerikan Serkkua ja Metsän Henkeä. Maistui!

    Muutenkin pitää kehua viime aikojen pienpanimouutuuksia. Mm. Suomenlinna ja Stadin Panimo tuovat laatutavaraa markkinoille. Toivottavasti mahdollisimman moni ravintola ottaa suomalaisia pienpanimo-oluita valikoimiinsa. Ja asiakkaat osaavat niitä vaatia.