Täydellisen tuopin metsästys

Ajattelinpa vaihteeksi kirjoittaa vähän positiivisemman blogi kirjoituksen. Nämä allekirjoittaneen jutut ovat olleet hilpeitä kuin pohjalaiset karjalaisten häissä, niin ehkä ruikutusastetta pitää hieman loiventaa.

Oletteko huomanneet, että Jimiltä tulee joka päivä klo 21:00 ohjelma täydellisen tuopin metsästys? Olutohjelmaa telkkarissa? Kyllä! Siinä Sipoon lahja suomen komediakentille Andre Wickström juttelee mukavia oluista Mikko Koukin kanssa. Mikko Kouki on tuttu näyttelijä ohjelmista…öh… no se on se jolla on se parta.

Ohjelmassa on asiantuntijana Hartwallin panimomestari Mika Mäkelä, joka kertoilee oluen teosta tärkeitä faktoja Mikolle ja Andrelle ja väliin Mikko ja Andre päivittelevät kuinka vähän he oluesta tietävätkään.

Mika opastaa kaveruksille mm., ettei nykyään panimoissa enää hämmennellä kattiloita. hmm…olen tästä ehkä eri mieltä, mutta toisaalta mitäs minä mittään tiedän. Mikahan on panimomestari, joka tarkoittaa, että hän on suorittanut useamman vuoden koulutuksen vaativan panimo alan tutkinnon. Hartwallin kokoisessa panimossa on syytä ollakin koulutus kunnossa, koska pitää tarkkaan tietää mitä (tai siis kumpaa) nappia panimon tietokoneella painaa.

Mutta siis itse ohjelmaan. Viime jaksossa Mikko ja Andre maistelivat vaaleaa ja tummaa lageria, sekä Murphy’s stoutia. Tummasta Lapin Kullasta asiantuntija Mika totesikin, että siinä vähän enemmän makua kuin vaaleassa lagerissa. No tästä olemme Mikan kanssa samaa mieltä. Aika vähän sitä nimittäin on. Murphystä kolmikko ei ehdi sanoa mitään, kun aika loppuu kesken. Jostain syystä ohjelmilla on mittaa vain pari minuuttia. Liekö ovat oikeasti vain Hartwallin pidempiä mainoksia?

Murphy’s stoutista tuli muuten mieleen, että missähän vaiheessa stoutin ja portterin nimitykset ovat menneet sekaisin? Perinteisesti stout tarkoittaa vahvaa olutta ja tarkemmin määriteltynä vahvaa Portteria. Nykyäänhän Stout tuntuu tarkoittavan kaikkea tummaa Alea. Noh, mikäpäs siinä. Sen takia meidänkään olutpulloissa ei missään sanota suoraan mitä olut tyyliä se edustaa. Paitsi että määrittelyt elää, niin kuitenkin joku allekirjoittaneen kaltainen allwissend kävisi jeesustelemaan “ei tämä voi olla mitään Stoutia kun ei täs oo prosentteja”.

Ihan hauskoja mainos pläjäyksiähän nuo parin minuutin ohjelmat ovat. Ja perus lagerin ystäville sisältävät ihan hyviä vinkkejä, millä ehkä pääsee parempien oluiden makuun. Jos missasit jaksot niin ne ovat nähtävissä vielä ruutu.fi palvelusta.

Malty-Juha

This entry was posted in Panimo and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.