Pullotuslaitteen saapuminen

Suomen talvi yritti estää laitteen pääsyn pihaan, kun DHL:n iso rekka ei meinannut päästä pientä jäistä mäkeä ylös panimolle. Noin puoli tuntia lapioitiin hiekkaa ja etelänaapurin kuski haki jyrkästä mutkasta optimaalista vauhtia, jotta rekka pääsisi perille asti. Itse laitteen painaessa yli kolme tonnia sitä ei oikein ollut mahdollista hakea tienvarresta. Rekka jumissa(video)

Lopulta rekka oli pihalla ja vuokraisännän pyörittäessä trukkia (kiitos!) saatiin laite rekan lavalta pois. Tietenkään trukin piikit eivät riittäneet pullotuskoneen alle rakennetun puisen tukilavan yli, joten piikkejä jatkettiin ihan kakkosnelosilla ja homma toimi. Onneksi trukki oli muuten tukevaa tekoa ja pystyi ylipäätään nostamaan noin painavan paketin. Varovasti ohjailtiin laitetta sisään. Kynnyksen kohdalla oli melkoista huojumista ja hiukan pelotti, että jos se tulee alas, niin siinähän sitä ollaan. Ei onneksi tullut.

Edellisellä viikolla olimme teippailleet lattioihin merkit kaikille laitteille ja nyt saatiin pullotuslaite kiepautettua juuri oikealle paikalle. Ruotsalainen insinööri, joka laitteen meille möi, oli paukutellut todella tukevat puut alle ja niitä irroteltiin rautakangella samalla nostaen kulmia trukin ja pumppukärryn kanssa.

Nyt ”The Old Lady” jököttää paikallaan odottelemassa huoltoa sekä täydennyksiä. Strategiset mitat ovat 1,5 x 1,7 x 2,2 metriä, 3500 kg, syntynyt 70-luvulla (kuten mekin) ja on mallia karuselli. Nopeus on meille enemmän kuin riittävä, eli laite pullottaa noin 1300 pulloa tunnissa, joskin edellinen omistaja työnsi läpi melkein 5000 pulloa tunnissa vielä marraskuussa Ruotsissa. Vanhahan se toki on ja hiukan jo näyttääkin siltä, mutta laitetaan vehje sisältä kuntoon ja pakkelia pintaan, niin hyvä tulee.

Seuraavaksi tilataan Old Ladyn yhteyteen etiketöintilaite, päiväysleimaaja, pullojen syöttöpöytä ja keräyspöytä hihnoineen ja moottoreineen. Nämä vie vielä useita viikkoja ja vasta sen jälkeen päästään ajelemaan testejä. Maltamme tuskin odottaa.

Pullotuslaite

This entry was posted in Panimo and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.