Pullotuslaitteen kunnostus

Viikonloppu on mennyt mukavasti panimolla. Ollaan ähelletty pullotuslaitteen kimpussa. Se kun ei ole uusi, niin pikku yllätyksiä on tullut. Ei kuulemma mitään ylitsepääsemätöntä, joten siinä mielessä vaikuttaa hyvältä.

beautiful oil free compressor for micro brewery

Lauantai meni rakentaessa kuljetuslinjaa pulloille koneen läpi ja keräyspöydälle. Naapurin trukille oli taasen käyttöä. Kiitos lainasta, maanantaina palautetaan. Asennettiin myös aivan mahtavan kaunis Bonk-tyylinen öljytön ilmakompressori.

 

Sunnuntaina näprättiin kaikennäköistä osaa, säädettiin mm. korkittimia, jotka lyövät kruunukorkit pullojen päälle. Yksi niistä oli sökönä, mutta purkamalla ja jouset vaihtamalla saatiin kuntoon. Nyt korkit napsahtaa pulloihin ok. Kuulemma pidemmän aikavälin korjauksiin kannattaa suunnitella korkituspäiden vaihto, mutta menee vielä vuosia näilläkin. Täytettiin pullottimen allas myös vedellä ja kyllähän sieltä vuotoja löytyi. Maanantaina avataan allas ja vaihdetaan tiivisteitä, jotta olut pysyisi sisällä, kun paineet lyödään päälle.

Ihmeteltiin myös täyttöpäitä. Pullotin on ns. pitkillä putkilla täyttävä malli, eli pullot nousee ylöspäin ja pitkä putki menee pullon sisään pohjaan asti ja pullo täyttyy putken avulla pohjalta ylöspäin. Ylös noustessa pullon ohjaa paikalleen kohdistinkello, joka myös määrää täyttöputkien pituuden kanssa kuinka täyteen pullo tulee. Meidän pullo on ns. Euro-pullo ja uudet mukana tulleet kohdistinkellot eivät aivan toimi nykyisten pitkien täyttöputkien kanssa, joten pitänee käyttää vanhempia kohdistinkelloja. Nämä selvinnee maanantaina, kun aloitetaan täyttämisen testaaminen vedellä.

Pitkiä jännittäviä päiviä ollut. Välillä hiukan mietityttää, kun löytyy joku pikkuinen yllätys, että kuinkakohan tässä käy, mutta ainakin saksalaiset ovat sitä mieltä, että kyllä tämä kannatti ostaa ja se saadaan kuntoon… ja oluet pulloon. Mehän ei ostettu sitä heiltä, vaan Ruotsista, joten ei ihan pelkkää myyntipuhetta.

Conveyor belt for bottling machine

 

Makuasioita! Kippis.

 

 

This entry was posted in Panimo and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.