PALPA

Suomen Palautuspakkaus Oy:n (PALPA) kierrätyslasipullojärjestelmään liittyminen menee periaatteessa aika näppärästi. Heidän nettisivuiltaan löytyy Extranet-nappi, jonka takaa löytyy KLP-hakemus valmistajille. Tämä siis koskee kierrätyslasipulloihin pakkaavia. Hakemus täytetään ja lähetetään PALPA:lle. Liittymismaksu tulee laskulla, joka on joko 1000 €/v viiden vuoden ajan tai kerralla 4500 €.

Hakemuksen liitteeksi tarvitaan pullopanttien vakuudenantositoumus. Tämä pitikin hoitaa sitten oman pankin kanssa. Ilmeisesti helpoin tapa on avata esim. säästötili, laittaa sinne sopiva määrä rahaa ja pantata koko tili sitten PALPA:lle.

Tässä vakuuksien panttauksessa on käsittääkseni kyse siitä, että sillä varmistetaan PALPA:lle saatavat, mikäli emme maksa maksujamme. Palautuspullothan päätyvät kiertoon joka tapauksessa. Vakuuksien määrät eivät päätä huimaa. Meidän kokoisella pienpanimolla kuulutaan pienimpään vakuusluokkaan eli vakuus on 250 euroa. Lähinnä tuo järjestely on tehty hauskaksi.

Itse liitin mukaan vielä saldotodistuksen siitä, että tililtä kyseinen vakuus löytyy. Nämä nippuna postiin ja odottelemaan päätöstä. Päätös yrityksen rekisteröimisestä järjestelmään tulee parissa päivässä, joten heidän systeeminsä on helppo. Tässähän ollaan kuitenkin asiakkaita, joten näin sopii odottaakin, jos vertaa esim. kaikenlaisiin lupahakemuksiin.

Kun päätös on saatu, saa samalla tunnukset PALPA:n extranettiin ja sitä kautta voi rekisteröidä tuotteita järjestelmään. Tuotteiden rekisteröintiin tarvitsee mahdollisimman autenttisen version palautettavasta pullosta etiketteineen. Niitä lähetetään useaan (laitevalmistaja?)yritykseen testattavaksi.

Sitten vielä pikku disclaimer:

Painotan vielä, että kaikki nämä meidän blogikirjoitukset ovat omia kokemuksiamme, eivätkä todellakaan mitään virallisia ohjeita. Ohjeistukset ja hinnat muuttuvat, eikä meidän kirjoitusten perusteella kannata tehdä mitään päätöksiä tms, lähinnä koetetaan antaa osviittaa kuinka ollaan itse tehty.

Emme siis ota vastuuta näistä asioista, nämä ovat vain tilannekuvaa panimon kasaajan näkövinkkelistä. Ajantasalla olevat ohjeistukset, hinnat ja lakipykälät löytyvät netistä ko. yhteisöiden sivuilta aika hyvin. Sinne siis, mikäli oltta mielii panna!

Makuasioita, Kippis!

This entry was posted in Panimo and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.