Olemme elossa!

Tässä sitä nyt ollaan. Rakennamme uutta pienpanimoa Suomen niemelle Juhan kanssa. Ennen kuin itse olutta päästään tekemään, saati maistelemaan, niin pyrimme avaamaan tänne Internet-sivuillemme missä tällä hetkellä mennään ja kuinka tähän on päästy, tai miten tähän on jouduttu, ihan kuinka vain.

Jutut tulevat näin blogi muodossa. Saa mielellään kommentoida, kunhan pysytään asiallisuuksissa, tietenkin. Aivan mielettömästihän tässä on matkan varrella oppinut ja nähnyt. Niistä voimme kirjoitella tänne jotta joku voi ottaa ideoita, mikäli aihe kiinnostaa.

Varmasti olemme tehneet jo tähän mennessä paljon kaikenlaista turhaa, hölmöäkin, eikä tämä ole ainoa tapa rakentaa pienpanimoa mutta näin me sen olemme tehneet. Se että kuinka tämä rakentaminen loppujen lopuksi onnistuu on vielä vain arvattavissa. Olemme pyrkineet minimoimaan turhat riskit, mutta riskien ottamistahan yrittäminen on, varsinkin Suomessa ja ennen kaikkea alkoholin valmistaminen. Kuvaavaa Suomessa on jo nimi, yrittäminen.. yritys hyvä kymmenen… Teemme kuitenkin kaikki päätöksemme itse silloin kun ne piti tehdä ja vain itseä saa syyttää tai taputtaa olalle.

Hanke etenee kokoajan; syksyllä perustettiin yritys ja siitä lähtien allekirjoittanut on vienyt projektia eteenpäin ”työkseen”. Omasta mielestä tämä etenee tietenkin aivan liian hitaasti, neuvottelut laite ym. tarjouksista/toimituksista venyy ja niin edelleen, varmaankin melko normaalia.

Tällä hetkellä ollaan siinä tilanteessa että toimitilat alkaa olla kuukauden kuluttua muuttokunnossa, laitteita, kegejä ja muuta sälää alkaa tippua paikan päälle maalis-huhti-toukokuussa. Olutta saadaan myyntiin toivottavasti viimeistään Juhannukseksi. Näin pakkasen keskellä se kaikki tuntuu niin kaukaiselta.

This entry was posted in Panimo and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Olemme elossa!

 1. Malty-Jari says:

  Ainiin, ja tämä saittihan on vielä täysin testiajossa, joten ei kannata ottaa liian tosissaan pieniä muutoksia/puutoksia.

 2. Malty-Jari says:

  Pakkasista puheen ollen…
  Tarkoitus oli eilen käydä viimein kirjoittamassa vuokrasopimukseen nimet alle. No Juha oli jumissa Helsingissä, koska Lahdentie oli poikki pyryn sekä kolareiden takia ja lopulta hän päätyi tulemaan junalla Vantaalle, josta jätkän hain.
  Päästyämme Lahdentielle hyytyikin sitten Jarin auto. Kökötettiin reilu puolituntia tien sivussa kokeillen kaikkiea jotta saataisiin kosla taas liikkeelle. Kerettiin jo kilauttaa kaverille että tulisi hakemaan meidät pakkasesta kotiin, mutta puhelun aikana auto innostuikin toimimaan ja pääsimme jatkamaan matkaa. Hrr.. nenänpäät jäässä päätimme kuitenkin uskaltaa ajaa vuokranantajan luokse.
  Loppujen lopuksi nimet on nyt paperissa, tiloissa tehtävät hommat on jaettu ja panimon pystyttäminen on taas askeleen lähempänä toteutumista.