Lupahässäkkä

Paperit on kasassa ja toimitetaan tänään postiin. Hyvä tovi meni että sai kaiken kirjoitettua. Oikeastaan itse hakemukset olivat suht simppeliä, mutta esimerkiksi omavalvonnan kasaaminen ja jonkin asteinen liiketoimintasuunnitelman päivittäminen veivät aikaa. Toki hiukan arpomista oli että ruksit itse hakupapereissakin osuvat paikalleen.

Kun paperit menevät eteenpäin ja mikäli mitään ihmeellistä ei ole vialla, niin käsitys on että toukokuussa tulevat viranomaiset panimolle tarkastamaan tilat ja vasta sen jälkeen on mahdollista oikeasti saada luvat. Olettaen tietenkin että laitteissa ja toimituksissa ei ole ollut ongelmia. Ne pitää olla paikallaan kun tarkastus tehdään.

Listaan alle mitä hakupapereita täytettiin ja millaiset liitteet niihin piti koota. Näillä mennään, toivottavasti eivät tule jojona takaisin. Tämähän on ensimmäinen kerta meille kun näitä väännetään, joten hiukan jännittää. Toisaalta käsittelyajaksi on luvattu 2,5-3 kuukautta, kyllä siinä välissä ehtii jo välillä unohtaakin että paperit ovat syynissä. Tullille lähti huomattavasti pienempi nippu kuin Valviralle. Nämä maksaa myös rahaa, hinnastot löytyvät virastojen nettisivuilta.

Tässä kirjoituksessa ei sinänsä ole mitään uutta, kaikki infot löytyvät Tullin ja Valviran nettisivuilta. Siellä on myös melko kattavat ohjeet täyttämisestä, pitää kuitenkin tunnustaa että parin ruksin kohdalla piti soittaa heille ja kysyä kuuluuko tässä tapauksessa ruksi kohtaan a vai ei, esimerkkinä tullin hakemuksessa juomapakkaukset; kyllä hakemus koskee myös juomapakkauksia samalla.

TULLILLE:

Hakemus valtuutetuksi varastonpitäjäksi ja/tai verottoman varaston pitämiseksi koskien olutta, juomapakkauksia ja viinejä (siiderit). (2 sivua)

Liitteet:
kaupparekisteriote (2 s.)
tasekirja (2 s.)
selvitykset varastotiloista, omine liitteineen(5 s.)
kopio vuokrasopimuksesta, pohjapiirros, asemapiirros..
selvitys valmisteveron alaisten tuotteiden määristä, (3 s.)
selvitys kirjanpitojärjestelmistä: liike-, tuotanto- ja varastosellaiset (2 s.)

VALVIRALLE:

Lupahakemus alkoholijuomien tukkumyynti- ja/tai valmistuslupa (2 s.)

Liitteet:
kaupparekisteriote (2 s.)
yhtiöjärjestys (2 s.)
tasekirja (2 s.)
osakasluettelo (1 s.)
todistus verojen maksamisesta (1 s.)
todistus merkinnnästä arvonlisävelvolliseksi ja ennakonperintärekisteriin (1 s.)
todistus konkurssi- ja yrityssaneerausrekisteristä (1 s.)
liiketoimintasuunnitelma (40 s.)
kopio tilojen vuokrasopimuksesta (2 s.)
pohjapiirustus (2 s.)
jäljennös tullin hakemuksesta

Ilmoitus elintarvikehuoneiston toiminnasta / Alkoholijuomien varasto/valmistuspaikka (3 s.)

Liitteet:
asemapiirustus (1 s.)
pohjapiirustus (1 s.)
tukkumyyjän omavalvontasuunitelma (3 s.)
panimon omavalvontasuunitelma (19 s.)
selvitys kirjanpitojärjestelmistä (2 s.)
vedenlaatu mittaukset (2 s.)

 

Eihän tuo nyt niin pahalta näytäkään, mutta oli tuossa hommaa. Periaatteessa tuo Valviran toinen ilmoitus on oikeasti lupahakemuksen liite. Laitoin ne vain erilleen kun ilmoituksessakin oli omia liitteitä riittämiin. Jos joku huomaa jotain, mitä on jäänyt tekemättä tai muuten missattu, niin saa laittaa viestiä. Luulen että kommentteihin jatkan päivityksiä kun virastoista ruvetaan huhuilemaan tämän asian suhteen.

This entry was posted in Panimo and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Lupahässäkkä

 1. Malty-Jari says:

  Tulli ottikin nopeasti yhteyttä, pari paperia piti päivittää. Jos aikoo joskus tehdä siideriä, edes ehkä, niin määräarviolomakkeeseen pitää myös merkata määrät viinien kohdalle, muuten ei mene lupa läpi. Mikäli lupahakemukseen on merkannut että siideriäkin saatetaan valmistaa. No, hatustahan noita saapi, paperi on nyt päivitetty ja lähetetty PDF:nä heille.

  Tullista soittivat myös jo, että onko meillä panimo jo käyttökunnossa, halusivat sopia tarkastuskäynnin. =)
  Ei ihan vielä. Lupasin palata asiaan vasta huhti-toukokuussa kun kaikki laitteet on paikalla.

 2. Malty-Jari says:

  Valvirasta soitettiin tänään. Ensin säikähdin, että mitäköhän ne nyt soittelee, mutta olikin ilo kuulla että hakemuksemme oli oikein hyvä ja kaikki sen myötä kohdallaan.
  Halusivat sopia palaverista ja mahdollisesta tarkastuskäynnistä, joka kylläkin jätettiin vielä roikkumaan, että saamme laitteet panimolle. Hyvältä näyttää ainakin tällä hetkellä lupien suhteen.