Lupa-asia etenee

Aika menee kuin siivillä, kun on kivaa, vai miten se nyt oli?

Viimeiset kaksi viikkoa ollaan viimeistelty systeemejä panimolla. Jäähdytysputkiston kasaaminen jatkuu ensi viikolla ja yhteen toimimattomaan pumppuun pitää keksiä ratkaisu pian.

 Pian, koska nyt vaikuttaa siltä, että luvat olisivat tuloillaan, kenties jo lähipäivinä. Ne kun saadaan, niin kaikki muu saisi tosiaan olla valmista, että voidaan panna oluet heti tulemaan. Sitten sormet ristissä toivotaan, että ne myös onnistuu. Reseptien skaalaus ei mene ihan yksi yhteen, kun koko kasvaa 25 litrasta 1600 litraan. Nähtäväksi jää…  😉
Lupa-asiaan voisin antaa sellaisen päivityksen, että laitoin helmikuussa Tullin hakemuksen määräarviolomakkeeseen meidän tämän hetkisen maksimikapasiteetin vuotuiseksi litra-arvioksi. No, se ei ehkä ollut aivan fiksu veto, koska tästä samasta arviolomakkeesta lasketaan myös vakuus, joka pitää suorittaa euroina Tullille, ennen kuin on mahdollista saada lupia.

Jouduin hiukan soittelemaan ja keskustelemaan Tullin henkilöiden kanssa tästä, koska noilla luvuilla meidän vakuus olisi mennyt 10000 ja 20000 euron välille, eikä tähän oltu budjetoitu lähellekään niin paljoa. Olisi ollut ilmeisesti viisaampaa laittaa määräarviolomakkeeseen todellinen arvio ensimmäisen vuoden tuotannosta ja myynnistä jo lupaa tehdessä.

Nyt sitä muutettiin keskustelujen perusteella lähelle todellista ja näin saatiin myös vakuuden määrä tippumaan kolmasosaan siitä, mitä ensin ehdotettiin. Suuret kiitokset erittäin ystävällisille ja avuliaille Tullin virkailijoille! Oli oikeasti helppo hoitaa asiaa, kun toisessakin päässä kuunneltiin ja neuvottiin. Kiitos.

Tämä vakuus siis hoidettiin meillä niin, että avattiin pankkitili, johon ko. summa siirrettiin ja tilin käyttöoikeus pantattiin Tullille. Vakuushan on sitä varten, että mikäli mokaamme ja esim. jätämme alkoholiveron hoitamatta, niin Tulli saa saatavansa tuolta ja voi laittaa meidät “mustalle listalle”.

Lupia siis odotellaan ja viimeisiä putkia vedellään… Samalla maiskutellaan kesää ja hyviä oluita. Makuasioita, Kippis!

This entry was posted in Panimo and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.