Kultaa ja hopeaa Fiskarsin Panimolle

Fiskarsin käsityöläisalkoholinvalmistajat käärivät lisää mitaleja!

Fiskarsin Panimo on voittanut kaksi mitalia oluillaan Ranskassa, makumaailman keskuksessa, arvostetussa Concours International de Lyon kilpailussa. Aiemmin Fiskarsiin tuli pronssia Ägräs Ginille, nyt mitalit hiukan kirkastuivat:

Musta Valssi voitti hopeaa tummien lagereiden sarjassa.Musta Valssi Silver medal

“Luomu Musta Valssi on meidän ja Mathildedalin Kyläpanimon yhteistyöresepti. Mietimme Kyläpanimon Tuomon kanssa aikanaan, että mikä on vähiten itse tilaamamme olut ravintoloissa, päädyimme kumpikin mainitsemaan tumman lagerin. Tästä tietenkin pähkäilemaan, että miksi niin… no yleensä ne tuppaavat olemaan hiukan makeita ja ilmeisesti se oli yhteinen tekijä.” Muistelee Jari Leinonen, Fiskarsin Panimon perustaja ja toimitusjohtaja ja jatkaa “Näinpä päätimme suunnitella reseptin tummalle lagerille, jota mielellään tilaisimme ja joisimme.”

Tämän tuloksena syntyi Musta Valssi, kuiva, paahteinen ja pikimusta pohjahiivaolut, jossa jonkin verran myös klassisen Saazer-humalan puraisua. “Ilmeisesti teimme oluen josta muutkin pitävät. Arvostan suuresti hopeaa tummien lagereiden sarjassa, koska se on Euroopassa kovin kilpailtu ja tässä Lyonin kilpailussa olimme oikeasti koko sarjan toiseksi paras.”

Fiskarsin Panimon Kaffe Stout 5,5 %, kahvilla maustettu milk stout, voitti omassa sarjassaan kultaa.Kaffe Stout Gold medal

“Hiukan makeahko kahvi-stout on ollut työn alla jo pitkään, oikeastaan vuosia. Viimein tuli hyvä sauma tehdä se Alkon Käsityöläisviikoille 2017 ja viimeistelimme reseptin oluenpanijamme Topi Pakarisen kanssa viime syksynä. Kyseessä oikeastaan on meidän versio maitokahvista, lattesta.” Leinonen nauraa. “Se on kahvilla maustettu ja laktoosilla makeutettu stout. Pehmeä, helppo ja tasapainoinen. Kahvi on oluen ohella toinen omista suosikkijuomistamme, joten siinäkin mielessä näiden makumaailmojen yhdistäminen on hauskaa, tosin oikeaa reseptiä sai hakea kauan. Testaaminen, hierominen ja maisteleminen kannatti, kultamitali kansainvälisestä kilpailusta on todella kova juttu. Olemme ylpeitä ja samalla kiitollisia, että pystymme tekemään työtä ja tuotteita joita rakastamme ja joista saa elämyksiä.”

Fiskarsin Panimo on aiemmin toiminut nimellä Rekolan Panimo. Yhtiö on perustettu 2011 ja aloitti oluiden valmistamisen 2012. Panimon repertuaarissa on yli kymmenen erilaista olutta, joista tunnetuimpia ovat kuusenkerkkäolut Metsän Henki, inkivääri-vehnäolut Kesäkolli ja vahvemmat Munkintie sekä Paavin Polku. Mitalioluet ovat saatavilla tällä hetkellä hyvin varustelluista ravintoloista sekä Alkosta.

Concours International de Lyon: https://www.concourslyon.com/en/resultats-bieres-2017.html

ALKO:

Musta Valssi: https://www.alko.fi/tuotteet/731726/Rekolan-Musta-Valssi

Kaffe Stout: https://www.alko.fi/tuotteet/787676/Rekolan-Panimo-Kaffe-Stout

Oluiden yhdistäminen ruokaan: www.tuoppijasapuska.com

Facebook: https://www.facebook.com/Fiskarsin.Panimo/

 

This entry was posted in Panimo and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.