Kapasiteetin tuplaaminen

Tilasimme helmikuussa pari uutta tankkia, jotka saapuivat Bulgaarien tehtaalta TMINOX:lta kesäkuussa. Nämä uudet ovat tilavuudeltaan kaksi kertaa suurempia kuin edelliset neljä tankkiamme. Paperilla siis tuotantokapasiteetti tuplaantuu. Varsin mukava asia kun ajattelee, et koko talvi ja kevät on varastot pyörineet maksimi kierrolla, toisin sanoen koko ajan on pantu olutta ja kaikki on mennyt ennen kuin seuraava satsi on valmistunut.Tähän pitäisi tulla apu uusista tankeista ja kenties nämä mahdollistavat myös laajemman jakelun.

new tanks arrived

Uusia tankkeja saapui Rekolan Panimolle

Tankithan tilattiin tukirahoilla, eli alkuperäisistä investoinneista pystyi hakemaan Ely-keskuksen kautta EU:n tukea ja nämä tuet napsahtivat tilille helmikuussa. Olivat melkein eurolleen saman verran kuin kaksi uutta tankkia. Hyvä niin, ei muuten olisikaan ollut vielä varaa uusiin.

Taloudellisesti uudet tankit auttavat, mikäli pystytään myymään ne lisälitrat joita tankeissa tehdään. Periaatteessa tällöin kiinteät kulut jakautuvat suuremmalle litra määrälle esim. per vuosi, joten pikkiriikkisen saattaa jäädä täten myös panimolle viivan alle tämän kuluvan vuoden päätyttyä.

Tankkien saavuttua haastavin homma on saada ne pystyyn.  Naapurilta lainattiin taasen trukkia ja pöntöt hilattiin pikkuhiljaa telineineen pystyyn. Voin muuten sanoa, että on jännää hommaa, trukin korkein kohta oli vain parikymmentä senttiä katosta, vaikka meillä on melko korkeat tilat. Sitten tankkia muutama sentti ilmaan ja kuljetustelineiden irrotus. Telineet pihalle ja tankki hissukseen paikalleen.

Seuraavat hommat ovat sähköjen viritys, jäähdytin putkiston rakennus ja tietenkin aktivointipesut. Pesuainetoimittajalta vielä varmistin, että millaista pesuohjelmaa suosittelevat. Periaatteessa normaalia tuhdimmilla pitoisuuksilla seuraavasti:  vesihuuhtelu, emäs-klooripesu 30min, huuhtelut, tuuletus, happopesu 30min, huuhtelut ja desitys. Vedin vielä varmuuden vuoksi ennen desitystä normi emäspesun, kun tankit odottelivat pesujen jälkeen viikon verran täyttöä.

Jäähdytysputkistoa piti ihan miettiä, koska aiemmin jäähdyttimet ovat kierrättäneet nestettä vain parissa tankissa ja nyt useammassa. Apua löytyi myös netistä. ProBrewer.
Tuonne voi kyllä eksyä lukemaan tunneiksi vaikka foorumia, mutta tämä onneksi löytyi ihan suoraan googlettamalla.

Nyt on tankit pystyssä pestynä ja seuraava kolmen päivän aikana olisi tarkoitus tykittää ne täyteen. Mukavaa hommaa!

This entry was posted in Panimo and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.