Fiskarsin Ruukki, Rekolan Panimon koti

Matkailutoimittajien Kilta ojentaa Vuoden kotimainen matkakohde -palkinnon Fiskarsin Ruukille.

Fiskarsin Ruukin alueesta on kehittynyt yksi eteläisen Suomen monipuolisimmista ja mielenkiintoisimmista kulttuurimatkailukohteista, jonka elävä viehätysvoima vetää matkailijoita ympäri vuoden. Fiskars tunnetaan suomalaisen muotoilun ja taiteen keskuksena.

Historiallisen teollisuusmiljöön sekä perinteisten käsityöpajojen ja näyttelytilojen rinnalle on virinnyt vilkas lähiruoka- ja tapahtumakeskus, jossa vierähtää helposti kokonainen päivä tai viikonloppu. Vuonna 1836 aloittanut Fiskars Wärdshus on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut majatalo.

Fiskarsin tarjonta ulottuu yli sukupolvien. Perheen pienimpien suosikkeja ovat leikkipuisto, pieni veturi, herkkupuodit ja käsityöläisten työpajat. Ympäri vuoden toimivia vetonauloja ovat viehättävät kahvilat ja lukuisat konsertit, joita kesällä täydentävät Taikateatteri ja etnomusiikin festivaali Faces.

Fiskarsissa on oma panimo, ja tislaamokin on rakenteilla. Rekolan Panimon myymälästä saa mukaansa paikan päällä pantuja käsityöoluita. Panimon vieressä toimii uusi artesaanijuustola, jonka herkut milteipä sulavat suussa oluen kera.

Matkailutoimittajien Kilta ojentaa Vuoden kotimainen matkakohde -palkinnon Fiskarsin Ruukille.

www.fiskarsvillage.fi

Lisätiedot:

Heikki Kähkönen, Matkailutoimittajien Kilta, puh. +358 50 353 8885; heikki@mediacerevisia.fi

Fiskars Village 4 Fiskars Village 3 Fiskars Village 2 Fiskars Village 1

This entry was posted in Panimo and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.