Vuosi Rekolan Panimolla

Ensimmäinen ehjä vuosi takana:

Pystyttiin pystyssä

Rekola Brewery

Ollaan edelleen ns. yrityksen kuolemanlaaksossa,  eli ensimmäisen kahden vuoden aikana tapahtuvassa myllerryksessä. Yleensä tänä aikana kaatuu eniten yrityksiä. Meillä itse yritys on yli pari vuotta vanha, mutta panimo on toiminut vasta 1,5 vuotta.

Toiminta on varmasti vielä poistojen ja muiden jälkeen tappiollista ja fyrkkaa syövä muutto vielä edessä, mutta muuten näyttää siltä, että alku on mennyt suunnilleen kuten laskettu. Muutto suurempiin tiloihin tuli hiukan arvioitua aiemmin.

Mieleen jääneet tapahtumat: lue loppuun->

Ekana tulee mieleen sijoiltaan mennyt olkapää. Se hiukan hidasti keväällä tahtia ja sai miettimään myös yrityksen riskejä uudelleen. Jos kaikki päätoiminnot on yhden kaverin varassa niin se on melkoinen riski. Tähän on onneksi tulossa hiukan muutosta 2014.

Päästiin Munkintiellä Alkon valikoimaan.

Munkintie olut

Se oli iso juttu ja pääsi jopa yllättämään laajuudellaan. Hieno asia kaiken kaikkiaan ja meille olisi tärkeää, että kaikki oluemme olisivat ihmisten saatavilla. Jos tämä olisi helpompaa, niin tulisi varmasti useammin uusia maukkaita oluita. Munkintie on kuitenkin mennyt kivasti ja sen perusteella uskaltaa jossain vaiheessa ottaa osaa myös jollain muulla oluella Alkon hakuun. Vielä ei kuitenkaan ole ollut tarpeeksi kapasiteettia toisen oluen koettamiseksi.

Kegien pesua

Ja tietenkin Aputyttö Annukka, alias Petra,  joka saatiin Volkkarilta pakun kera viime kesäksi. Korvaamaton apu ja mahtava daami. Kiitos Petralle ja Volkswagen hyötyautoille vielä kerran!

SOPP2013 Rekolan ständi

Tästä päästäänkin festareille. SOPP / HBF / Porin Winston / OlutExpo / Kymi BeerFest jne.  Ne vaan on hauskoja ja rankkoja keikkoja. Aina tapahtuu jotain säätöä. Ihan selkeästi pitäisi hoitaa itselle oma hanatiski,  mutta mistä ja millä rahalla?

 

Uudet oluet:

Kaksi Kotia collaboration beer

Kaksi Kotia kollaboraatiot Hiisin kanssa ovat olleet mahtavia, jo pelkästään siksi, että niitä tehdessä ja suunnitellessa pääsee hiukan tuulettumaan päivittäisestä arjesta, joka on pitkälti itsekseen puurtamista. Kaksi Kotia pidetään elossa tulevaisuudes-sakin ja tyrni-belgi-ipa sekä kuuma-kurpitsa saavat jatkoa.

Katajan Kuiske olutKatajan Kuiske on myös ollut mielenkiintoinen rikkoutuneine mäskipönttöineen… Tämä olut kehiteltiin alunperin yhteistyössä Ali Suvialan kanssa.

Tervahauta beer

Tervahauta viimeisimpänä uutuutena,  ei ole vielä ehtinyt edes kaikkialle.

Tankit:

Kesällä tuplattiin tankkikapasiteetti ja näin myös tuotantokapasiteetti. Toisaalta vasta syksyllä alettiin saada niistä litroja irti,  onneksi,  jotta saadaan tulevaa muuttoa varten hiukan varastoa, muuten kaikki onkin mennyt koko ajan aika sukkana ulos. Tarve olisi saada vielä lisää tankkeja, mutta niihin tarvitaan ensin rahaa,  joten pitää vielä odotella ja katsoa kuinka käy.

????????

Uusia pienpanimoita tuli ja tulee roimasti lisää. Se tuo tietenkin hiukan kilpailua, mutta varmasti myös tietoisuus koko pienpanimoiden toiminnasta leviää. Se hyödyttänee kaikkia meitä. Uusia oluita ja uusia makuja, Jesh!

Politiikkaan

on tullut myös edelleen sohittua, lähinnä huutelemalla somessa, mutta veimme asiaa eteenpäin myös virallisia teitä eduskunnassa. Hassua tosiaan, että yleinen käsitys on, että pienpanimolta saisi muka ostaa mietoja oluita mukaan. Tämähän ei pidä paikkaansa ja siihen toivomme muutosta, näin alkuun…

Talkoolaiset

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä kaikki oluen panoissa ja erityisesti pullotuksissa auttaneet talkoolaiset. Iso kiitos teille, toivottavasti pääsette käymään myös Fiskarsissa 😉

Vuoden 2014 näkymät ovat ihan hyvät: Töitä on riittänyt ja näyttää siltä, että 2014 riittää myös. Toivottavasti on varaa myös palkata ensimmäiset apulaiset panimolle. Muutto suurempiin tiloihin Fiskarsin Ruukkiin, laitteiden päivitystä/-kehittämistä. Uusia oluita,  yhteistyötä, panimon oma myymälä sekä uusia tukkukuvioita.

Muistakaa maistella ja juoda kotimaisia pienpanimo-oluita.

Makuasioita, Kippis!
– Malty-Jari

This entry was posted in Panimo and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Vuosi Rekolan Panimolla

 1. Aki Valtonen says:

  Hei! Lueskelin sivustojanne ja mielenkiintoni heräsi. Olisiko mahdollista tulevaisuudessa tilata olutta 5litran tynnyreissä? Vuosia sitten alko myi oluita kyseisissä tynnyreissä, mutta poistuivat valikoimista. Kysyntä olisi varmasti kova kesän juhliin. ~oluen ystävä~

  • Malty-Jari says:

   Moikka, Nyt on joutuu kyllä valitettavasti sanomaan, että tuskin. On aikas ihan riittävästi haasteita saada oluita pulloon ja kegiin/keykegiin, joten siihen ei kaipaa enää yhtä kuorta säädettäväksi lisää. Mutta eikös VASPilla ole niitä ollut myynnisssä, joten pienpanimo-oluita kyllä löytyy 5 pöniköissäkin. Ja jos isommalle porukalle tarvitsee ja hana löytyy, niin mietojanhan saa ostaa vaikka 30 litran keykegeissä kunhan kaupan kanssa sovitaan 😉
   t. Malty-Jari

 2. Jussi says:

  Amerikan serkku on ihan herkku. Eli sitä nauttisi jos lompakko antaisi vaan myöten. Helsingistä sitä olen ostanut, mutta nyt hinta on jo ihan kipurajalla. K-supermarketeista serkkua saa, mutta nyt sen hinta on noussut jo 5,49:ään. Voin vain arvailla millaiset katteet kaupoilla on? Kesämökkimatkoilla Iitin maatilatorilta sitä sai vielä 4,80 hintaan. Eli katteissa löytyy.
  Tehtaanmyymälää odotellessa…

 3. Malty-Jari says:

  Terve Jussi.
  Mukava kuulla, että Amerikan Serkku maistuu. Meiltä lähtee tavara pitkälti kaikille samaan hintaan, eikä vuodenvaihteessa noussut alkoholivero vaikuttanut meiltä lähtevien hintoihin, vaikka se meidän maksettava kauppapuolella onkin.
  Se mitä olen itse seuraillut niin kannattaa kopasta ässän puolelta, siellä on 4,50 käsittääkseni aina kaikki meidän oluet.
  Kyllä koitan kovasti tehdä töitä, että se tosiaan pysyisi lähempänä neljää kuin viittä, mutta vähän hallintaan voi vaikuttaa tuottaja 🙂
  Omaan hintaan vaikuttaa taasen suoraan tuotetut litrat, jos teen 2000L kuussa niin vuokra pelkästään on jo euron per litra, mutta helpottaa paljon jos pystys vääntämään vaikka 4000L kuussa. Viime vuonna sain tehtyä sen verran, että juuri esim alkoholiveron noston pystyi peippaamaan eikä tarvinnut nostaa hintoja.
  Tämä on tällaista taiteilua, kaikki vaikuttaa ja kannattaa kaupassa tosiaan vilkuilla myös sitä litrahintaa kun vertailee.
  Huh, tulipahan joristua, ei muuta kuin kippis ja mukavaa vuotta 2014 sekä herkuttelun helmikuuta.
  Tehtaan myymälässä on hinnat varmasti tuossa s-puoleen hujakoilla, ja katotaan tämän vuoden lopussa kuinka kävi.

 4. Linda says:

  Eilisen Suomi-Kanada -pelin seuraaminen sujui rattoisasti Amerikan Serkun kera. Se on ollut viime vuoden paras löytö, koska oma lemppari-olut on BlueMoon, jota Jenkeissä tulee aina tilattua, mutta Suomesta sitä ei saa. Ja Hoegaarden on lähellä, mutta ei silti ihan. Ekan kerran tilattiin Amerikan Serkkua Porvoon Panimolla viime kesänä, ja yllätys oli suuri, kun sitä löytyi myös Espoosta ruokakaupastakin. Harmi vaan, kun aika usein ainakin Sellon Cittarissa juuri Amerikan Serkun hyllykohta on tyhjillään.
  Aina hehkutan tätä kavereilleni. Tätä on hauska selittää kavereille, et juon suomalaista olutta, joka on jenkkioluentyyppinen, joka on belgialaisoluentyyppinen.
  Kiitos hyvästä oluesta ja onnea alkaneelle vuodelle!