Kun sähköt eivät riitä – peruspäivä panimon kasaajalle

Jännää vuoristorataa tämä panimon suunnittelu ja kasaaminen. Nyt ollaan siis siinä vaiheessa, että isoja laitteita tilaillaan. Satakunta kegiä piti laittaa tänään tilaukseen, kuten myös neljä isoa uni-tankkia, Bulgariasta! Sain viimeiset tarjoukset aamulla e-mailitse, lähetin pari lisäkysymystä ja iltapäivällä tuli niihinkin vastaus. Mukavasti meni ja budjetoituun tankkien jäähdytysjärjestelmään nähden sain systeemin reilut 3000 euroa edullisemmin. Kiva! Kaikki hanskassa. Olin aikeissa maksaa käsirahat kummastakin tilauksesta, jotta pyörät lähtisivät toisessa päässä pyörimään.

Sitten tulikin soitto vuokrakiinteistön sähkömieheltä. Olin pari päivää aiemmin laittanut hänelle kääntämäni speksit brittiläiseltä panimolaitteiston toimittajalta ja takaisin tulikin kunnollista Jobin postia. Juuri vuokraamamme huoneiston sähköt eivät kuulemma riittäisi alkuunkaan noiden laitteiden käyttöön. No, puhelun aikana sovittiin, että sähkömies ja kiinteistön omistaja eli vuokranantaja keskustelevat ja arvioivat paljonko tulee maksamaan, jos ne sähköt laitetaan riittämään. Soitin tietenkin itsekin saman tien sähköalan tutulleni ja kyselin samaa. Vastaus oli, että hyvällä tuurilla selvitään kolmella tuhannella eurolla ja pahimmillaan voi viedä 30 000 euroa, mikäli joudutaan muuntajalta asti vetämään uudet kaapelit talon pääkeskukseen. Ei kiva!

Tässä ei aiemmin päivällä “säästämäni” eurot paljon enää lämmittäneet. Meillähän on varattu jonkin verran ylimääräistä, mutta jos näistä pahin skenaario toteutuu, niin eivät ne riitä lähellekkään. Tosin kaikki riippuu myös kiinteistön omistajasta, voiko hän ryhtyä edes harkitsemaan, että kaikki vedetään uusiksi. Kiinteistöhän on täysin uusi, olemme ensimmäiset vuokralaiset tilassa.

Haluaisimme todella pystyttää panimon näihin tiloihin, vuokraisäntä tuntuu oikein reilulta ja tekee jo paljon töitä, jotta huoneisto saataisiin (meidän/Valviran vaatimaan) käyttökuntoon ennen muuttopäivää.  Tapahtuneelle ei voi mitään, pitää pyrkiä ratkaisemaan tämäkin vastoinkäyminen niin kuin se vain on ratkaistavissa.

Sanomattakin on selvää, että tankki- ja kegitilaukset jäivät tänään tekemättä. Ensin selvitellään tämä kohtalaisen tärkeä asia. Toki esimerkiksi juuri nämä paljon sähköä syövät panimolaitteet on tilattu jo syksyllä ja saapuvat huhtikuussa, mutta mihin? Pitääkö muuttaa osoitetta vai löytyykö sopuhintainen ratkaisu? Soittoa jännityksellä odottaen… Tekstasin vielä panimotutulleni (Kiitos taas!) ja varmistin, että meillä oli oikean kokoiset vastukset ja kilowateissa ei ollut typoja. Eikä ollut, speksit pitivät paikkansa. Katsotaan kuinka käy. Ilta on pitkällä, joten nyt saunaan, yksi hyvänmakuinen olut siihen päälle ja rentoutuneena nukkumaan. I hope.

This entry was posted in Panimo and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Kun sähköt eivät riitä – peruspäivä panimon kasaajalle

  1. Malty-Jari says:

    Aah, ehti jo hiukan mietityttää tuo yllä mainittu pikku pulman poikanen, mutta asia on ratkottu ja rahallahan siitä selviää. Kaikeksi onneksi kulut ovat lähellä tuota pienintä summaa. Helpottaa kummasti suunnittelua ja laitoin kaikki tilaukset juuri eteenpäin ja nyt vain odotellaan että tila valmistuu ja laitteita alkaa tippua sisään.

    Sillä välin onkin hyvä ryhtyä selvittelemään lupapapereita, ja niitähän riittää 😉

  2. Malty-Juha says:

    Jännityksellä ootellaan, että mitäs ylläreitä seuraavaksi… 🙂

  3. Pingback: The Old Lady -pullotuskone, osa 1 | Rekolan Panimo