Keykeg käyttö

Pari tärkeää pointtia pitää tuoda esille Keykegien käytöstä ravintolahanoissa.

  1. Tyhjien Keykegien aineen poisto ennen hävittämistä energiajakeeseen.
  2. Mikäli Keykegissä oleva olut vaahtoaa, siihen löytyy yleensä helppo ratkaisu. Tästä alempana lisää.

Ensinnäkin, muistakaa tyhjentää paine tyhjistä kegeistä ennen kuin ne heitetään roskiin. L&T:ltä on tullut Pienpanimoliitolle ja maahantuojille toive tiedottaa asiasta, koska on syntynyt muutamia läheltäpiti- / vaaratilanteita jätteiden keräyksen yhteydessä. Keykegihän on paineellinen, kun se on tyhjä oluesta ja tämä paine aiheuttaa räjähdyksen mikäli sitä painetta ei pureta etukäteen. Paine poistetaan sillä punaisella “korkilla”, jota ei heitetä roskiin ja niitä saa jokaiselts, joka Keykegejä toimittaa.

Alla olevassa kortissa havainnollistetaan kyseinen toimenpide. Kohdat 1-6

 

Keykegin paineen tyhjentäminen ennen energiajakeeseen menoaToinen asia mitä tulee vastaan on oluiden vaahtoaminen Keykegissä.

Lämpötilan alentaminen ja paineen nostaminen (max 3,5 bariin) auttavat yleensä.
Jos ne eivät auta, niin ns. degassing auttaa. Se tarkoittaa ylimääräisen paineen pois päästämistä oluesta, niin että tankkiin ei ajeta painetta vaan annetaan oluen kuplia paine pois itsestään. Tämä voi ottaa kaikkea 10 minuutista tunteihin.

Jos taas esimerkiksi ravintolan liitiin vuotaa hiilidioksidia suoraan olutletkuun, on liittimeen uusittava tiivisteet. Hätäapuna tähän toimii, että kääntää kegin ylösalaisin, jolloin kuplat nousevat oluen päälle, eivät putkeen vaahtottamaan laskettavaa olutta. Tämä ongelma kuitenkin säilyy kunnes tiivisteet vaihdetaan liittimeen.

Alla Keykegin oma video, jossa kaiki nämä kohdat käydään selkeästi läpi. Degassing alkaa noin 1.25 kohdasta:

 

 

 

 

 

 

This entry was posted in Panimo and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.