IPA:t

Rekolan Panimo lopettaa kokonaan IPA oluiden valmistuksen.

Amerikan Eno ja Luomu IPA jäävät Rekolan Panimon valikoimista pois. Sen sijaan Rekolan Panimo on alkanut valmistamaan 3,5 % vahvuista Fiskarin Vehnä -olutta, sekä belgialaisen trippeltyylin Paavin Polku -olutta (9,0 % alc).

Uuden linjauksen taustoja

“Nuo nyt niin trendikkäät IPAt eivät oikein koskaan ole olleet meidän juttu ja koska kaikki niitä tekee, niin katsoimme, että suuremman panoksen suomalaiseen olutkulttuuriin teemme tuomalla markkinoille IPAa mielenkiintoisempia oluita”, toteaa toimitusjohtaja Jari Leinonen ja jatkaa:
“Suositun Amerikan Serkku -oluen tekoa jatketaan edelleen, joten ihan kaikkia amerikkalaisittain humaloituja oluita emme kuitenkaan poista valikoimasta, mutta painotus muuttuu Eurooppaan päin. Tärkeintä on luoda juttuja, jotka eivät ole kaikkien muiden listoilla” Leinonen tiivistää.

Fiskarin Vehnä -olut on kepeä 3,5-prosenttinen belgialaistyylinen vehnäolut ja se on erinomainen kesäjuoma; miedon alkoholiprosentin vuoksi myös mainio afterwork-olut. Sopii hyvin makupariksi esimerkiksi äyriäisruuille ja vuohenjuustosalaatille. Fiskarin Vehnä löytyy jo lähikaupoista ja ravintoloista.

Paavin Polku on tuhti belgityylinen trippel. Voimakkaat, monitahoiset aromit sisältävä Paavin Polku on petollisen helppo juotava ja siksi erinomainen hiljalleen nautiskeltava makuelämys. Olut myös toimii hienosti esimerkiksi mausteisten makkaroiden, ruusukaalin sekä hapokkaiden juustojen kanssa. Paavin Polkua saa tällä hetkellä ravintoloista ja 25.8.2016 lähtien myös Alkosta.

Myös jo jonkin aikaa valmistuksessa ollut luomuolut, Funky Luomu 6,5 % -farmhouse ale on saatavilla ravintoloista sekä 2016 heinäkuun lopusta lähtien Alkosta. Siinä yhdistyy veikeät hiivan aromit, mukavaan hedelmäisyyteen, ja Funky Luomu onkin yksi parhaista all-around ruokaoluista.

Tulevaisuuden näkymiä

“Loppuvuonna 2016 Rekolan Panimo on niin sanotusti IPA-vapaa, eli ylenpalttinen humaloilla leikkiminen on jätetty muille ja keskitytään enemmän itse oluen makuun sekä oluen ja ruokien makumaailmojen yhdistämiseen”, summaa Leinonen.
Tätä tärkeää seikkaa halutaan tuoda esiin myös kertomalla, miten ja mitkä oluet sopivat millaisenkin ruuan kanssa nautittavaksi. Ruokaohjeita ja opastusta löytyy Rekolan Panimon omasta Tuoppi & Sapuska -blogista.

This entry was posted in Panimo and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.