Fiskarsin artesaanijuomatuottajien yhteiskierros saa tunnustuksen Hungry for Finland -ruokamatkailukilpailussa

Fiskarsilaisten artesaanijuomatuottajien Ägräs Distilleryn, Fiskarsin Panimon ja Kuura Ciderin opastettu yhteiskierros on saanut Merkittävän Matkailuteon maininnan Maa- ja metsätalousministeriön, Visit Finlandin ja MTKn toteuttamassa Hungry for Finland – kansallisessa ruokamatkailukilpailussa.

 

Fiskarsin idyllisestä ruukkikylästä löytyy niin taidegallerioita, hienopuuseppäverstaita, museoita kuin vino pino kahviloita. Nyt tunnustusta saanut artesaanijuomatuottajien yhteiskierros on ollut kesän aikana kiitosta kerännyt vetonaula. Yhteiskierroksella tutustutaan eri tuottajien juomien valmistukseen, raaka-ainehankintaan ja markkinointiin, sekä lisänä Fiskarsin Ruukin monisatavuotiaaseen historiaan. Kierrokseen kuuluu myös tuotteiden maistelua. Kierroksia järjestetään ympäri vuoden tilauksesta.

 

Jenni Danielsson, joka vetää niin Ägräs Distilleryllä tislaamo- kuin Fiskarsin Panimolla panimokierroksia kertoo kuinka ennen kaikkea valmistusmenetelmät kiinnostavat kävijöitä. “Asiantuntijatasoja on laidasta laitaan ja siitä huolimatta kysymyksiä piisaa. Tislaamon puolella raaka-aineiden lisäksi etenkin kolonnitislaimen toiminta ja tynnyrikypsytys kiehtovat kävijöitä. Tynnyreistä tuleva makumaailma osaa aidosti yllättää kävijöitä.” hän kertoo.

 

Kierroksen ideoinut ja konseptoinut Susanna Kankare Ägräs Distilleryltä jatkaa innoissaan “Olemme kiitollisia ja otettuja tunnustuksesta. Mahtavaa nähdä kuinka niin kotimaiset kuin ulkomaiset turistit ovat löytäneet meidät. Olemme panostaneet paikalliseen, korkeatasoiseen yhteistyöhön ja pyrkineet toiminnan alusta asti tuomaan esille Fiskarsin Ruukin monialaista ja alojen välistä yhteistyötä. Ägräs Distillery on jatkossakin vahvasti mukana rakentamassa korkealaatuista palvelumuotoilua ja yhteistyötä Ruukin eri toimijoiden kanssa.”

 

Fiskarsin Panimon Jari Leinonen on haltioissaan. “Tämä on hieno tunnustus ja tuo hyvin esille mitä yritysten yhteistyö parhaimmillaan antaa matkailijoille, ryhmille, yritysryhmille ynnä muille. Kävijöitä kiinnostaa käsityöläisyys ja se, että saa maistaa paikan päällä ja vielä ostaa tuliaisia mukaan. Se kuinka meidän hienot tuotteet oikeasti valmistuu on kuitenkin suurin kiinnostuksen kohde, mistä raaka-aineet tulee ja miten ne muotoutuu nautittavaksi tuotteeksi.”

 

“Tunnustus tuntuu hyvältä, mutta toisaalta ei yllätä.” lisää Petri Halmetoja Kuura Cideriltä vielä loppuun. “Meillä on Fiskarsin Ruukissa uniikki juomatuottajien keskittymä, joista kullakin on vahvat omanlaisensa tuotteet tarjottavaksi artesaanijuomien ystäville. Kierroksilla erityisen paljon ilahduttaa vieraiden vilpittömät reaktiot, kun aidon siiderin maailma avautuu ihan uudella tavalla. Monella saattaa olla etukäteen hyvin vähäinen tieto miten oikeaa siideriä tehdään, mutta kierroksen jälkeen muistetaan raaka-aineen tärkeys ja siihen sopivat menetelmät. On aina mukava rupatella juomista kiinnostuneiden ihmisten kanssa.

 

Yhteiskierroksia voi varata osoitteesta taproom@agrasdistillery.com.
Maa- ja metsätalousministeriön, Visit Finlandin ja MTKn toteuttamalla kilpailulla rohkaistaan ruokaan ja matkailuun liittyviä verkostoja kehittämään uutta, paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailutarjontaa. Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista ja etsiä ruokamatkailun kärkituotteita.

 

Kilpailun toteuttajia ovat maa- ja metsätalousministeriö, Visit Finland (Finpro) ja MTK. Kilpailua koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. Hungry for Finland – Kansallinen ruokamatkailukilpailu on Suomi 100 ohjelmassa.
This entry was posted in Panimo and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.