Blogissa luova tauko

rekola 0010_pieniKukaan ei ole hyödytön.
A
ina voi olla edes huonona esimerkkinä”

Kuten tuossa edellisessä postissa jo hiukka varoittelimme, niin Rekolan Panimon blogi vetää happea ja siirtyy tauolle.

Blogi on edelleen sivuilla luettavana ja väitämme, että ainakan Suomesta et parempaa pakettia panimon perustamisesta löydä! Joten toivottavasti monet uudet tulevat panimon perustajat löytävät vielä tämänkin blogin. Osa asioista saattaa olla jo vähän päivittynyt ja muuttunut mutta eiköhän vanhojen tekstien seasta löydy vielä muutamia tiedon jyväsiä.

Mustialan kurssit ovat kuulemma täynnä pitkälle tulevaisuuteen. Toivottavasti kursseilla istuu myös innokkaita panimon perustajia. 🙂 Ainakin yleisen pöhinän perustella tuskin ollaan vielä nähty panimoiden määrän maksimia Suomessa. Tosin monet vanhat alan konkarit pelkäävät, että kohta on panimoiden määrässä yläräja saavutettu. Mutta kuten Amerikan esimerkki osoittaa niin “we have seen nothing yet”. Siellä pienpanimo oluiden osuus kaikesta myydystä oluesta on kasvanut vuosi vuodelta.

Myös Tanksan pienpanimo buumin romahtamisesta kuulee välillä heittoja: “Niinhän kävi Tanskassakin, ensin kauhesti tuli  panimoita mutta sitten niitä kuoli pois kuin kärpäsiä”. Tuomipäivän pasuunoille kuitenkin tiedoksi, että faktat puhuvat muuta. Vuonna 2008 Tanksassa oli n. 130 pienpanimoa ja nyt niitä arvioidaan olevan yli 200. Puhumattakaan usemman pienpanimon pienemmästä ja suuremmasta kansainvälisestä läpimurrosta.

Aina tapahtuu yritysten konkursseja, jos matematiikka ei ole kohdallaan. Näin tulee varmasti tapahtumaan Suomessakin, mutta väitämme, että kokonaiskuvassa pienpanimo business on kuitenkin vahvassa nousussa vielä pitkään. Emme siis näe vielä mustia pilviä pienpanimoteollisuuden yllä, emmekä merkkejä ylikuumenemisesta.  🙂

Näillä sanoilla Blogi hiljenee hetkeksi, mutta tarina jatkuu Facessa ja Twitterissä (@rekolanpanimo)

Kippis ja kiitos kaloista!

Malty-Juha ja Malty-Jari

 

This entry was posted in Panimo and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.