Alkoholipolitiikkaa vaihteeksi… samat lorut, eri suut

Hohhoijaa, kerran pari vuodessa tämä näyttää nousevan esiin. Ihan järkyttävää, ollaan juuri palkkaamassa ihmisiä töihin, kaksin kappalein ja nyt sitten Keskusta-puolueen puolelta toitotetaan samaa kuraa niskaan, mitä edellisinä vuosina THL ja muut jämähtäneet instituutiot ovat puputtaneet kansalle. Lisäksi vielä isojen veljien Panimoliitto haluaa tyrmätä jo eteenpäin menneen snadin verohelpotuksen pienille panimoille. Varmaan katselevat omia hyytyviä myyntikäyriään ja on pakko huutaa ja kiusata pienempiä kun ei muu onnistu.

Nyt puhutaan siis siitä ,että Keskusta haluaa laimentaa oluet kauppoihin. Mausta ja pienistä yrittäjistä viis! 

Mihin tämä taloudellinen teesi hävisi?
Keskustan omilta sivuilta: “Totutuimmin alkoholikysymyksiä on tarkasteltu osana sosiaalipoliittisia ratkaisuja. Se on turhan kapea tapa nähdä asian vaikutukset. Alkoholipolitiikka on mitä suurimmissa määrin talouspoliittinen kysymys ja yhtälailla osa myös työllisyyspolitiikkamme.”

Eikö se tosiaan olisi tässä vaiheessa parempi auttaa taloudellisesti syvällä uivaa Suomea, kuin lyödä kapuloita rattaisiin?
Perusteluja: Olin aiemmin työelämässä ja siitä jäi valtiolle palkasta vajaa tonni verotuloja per kuukausi. Perustin kolme vuotta sitten pienpanimon, joka keskittyy maukkaiden oluiden valmistamiseen. Tällä hetkellä maksan kuukaudessa noin 10000 euroa veroja yrityksen kautta valtiolle, sekä palkoista normi verot. Noin 15 kertainen verokertymä loutu tyhjästä ottamalla omia riskejä.

Lisäksi olen viimeisen vuoden työllistänyt itseni lisäksi yhden henkilön ja tässä kevään korvalla olisi tarkoitus palkata kaksi lisää. Kyllä lisää. Tämäkin rohkea päätös palkkaamisista sai vauhtia siitä, että se nyt yllätten torppauksen alla oleva verohelpotus lakiin näytti menevän läpi.

Vielä karmeampi vaikutus olisi tuolla Keskustan p***eleitten ehdotuksella. Jos tuo esitys menee läpi, niin se tarkoittaa melko pitkälti lappua luukulle. En ala enää uudestaan kirjoittelmaan samoja syitä, koska ne löytyy parin vuoden aikana jo muutamaan kertaan edellisistä kirjoituksistani tässä blogissa. Olen myös kertonut ne naamatusten esim THL:n johtajalle aikanaan.

Noh, leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. 😉
Oikeasti, Me pannaan ilolla oluita, joissa on makua, jotka ovat hyviä nautittavia joko sellaisenaan tai vaikka suomalaisen ruuan kanssa. Toivottavasti Keskustalaiset tulevat asiassa järkiinsä. Ainiin, valmistamme oluemme suomalaisesta ohrasta, vink, vink !
Makuasioita, Kippis!

Lukekaa vielä ihmeessä myös Pienpanimoliiton avoin kirje Keskustan Sipilälle.

This entry was posted in Panimo and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.